Lassú Winchester!

Szerző: ferminator7, 2009. January 17., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólások: 99
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
meszes17 avatar
Ertem akkor ezt fogom csinaltatni es megmaradnak a cuccaim koszonom szepen a valaszt
0
0
0
0
Krissz avatar
Ahhoz hogy két HDD/SSD legyen a gépedben, a DVD meghajtó helyére bekell szerelned egy beépítőkeretet, és bele a jelenlegi SHDD-t.
A másik helyre pedig egy új és gyors kis SSD megy, és rá a rendszer.

Így megmaradnak a cucaid az SHDD-n.
0
0
0
0
meszes17 avatar
Helotok...
Lassu a leptopomnba a SHDD...pedig SHDD !...Na mindegy,azt mondtak hogy ha vennek bele SSDt ami 500 mb per sec felett van,akkor sokkal stabilabb lenne es gyorsabb...na szeretnek cserelni csak az a gond hogy a laptopomba nincs lemez meghajto....
A SSHD-mra feltelepitettem sok jatekot(400GB kb) es azt szeretnem hogy ha lenne uj SSD belerakva,hogy
akkor azok a jatekok megmaradjanak,minden amt feltelepitettem SSHDra...Meglehetne azt oldani?
0
0
0
0
fbalage avatar
Sziasztok!

Bocsánat, hogy ide írok de nem nagyon találtam neki megfelelő topicot.
A héten raktam össze az új gépemet, lap, cpu, ram, win, csere.
A gond. Windows 10, eszközkezelő és bios is látja a HDD-t de a windows-ban használatba venni nem tudom. Három darab háttértár van a gépben.
Sorban:
120gb ssd rendszernek
500gb hdd
1000gb hdd

Csak az 1TB -ost nem tudom használatba venni. A másik 2 tökéletesen üzemel.

Gépem adatai megjelölve az eszközöknél.
Ötletek?
Előre is köszönöm!
0
0
0
0
Techlee avatar
Demmer én is most akarok egy M.2-öt venni persze ,hogy gyorsabb lesz . Most már csak azt keresem melyik gyártótól meg ,hogy mekkorát vegyek rendszernek akarom ha meg lesz a sima sata vinyot ki is veszem azt csak külsőként fogom csatlakoztatni ha kell,mert behuzza a gépet.
0
0
0
0
winrar avatar
Szerintem nem érdemes.
0
0
0
0
Demmer avatar
Érdemes lenne lecserélnem a jelenlegi ssd-met?

Gyorsaságban észrevehető lenne vagy fölösleges?
Jelenlegi
Kingston SSDNow V300 60GB
olvasási sebesség: 450 MB/s
írási sebesség: 450 MB/s
Ez a régebbi verzió nem az új amelyik 50 Mb/s -re van butítva
Ezt néztem ki
SAMSUNG 120GB 850 EVO
SSD max írás: 520 MB/s
SSD max olvasás: 550 MB/s
0
0
0
0
vulnrea avatar
Sziasztok!

Van egy 120 GB-os SSD a gépben ami remekül teszi a dolgát, ehhez vásároltam egy 1 TB-os tárolási célra egy merevlemezt, illetve megtartottam a már igen régóta üzemelő 500 GB-os tárolót is.

A gondom csak azzal van, hogy az újabb merevlemez időnként, azaz mostanában nem lehet rá játékokat telepíteni, de még letölteni sem lehet rá nagyon annyira leterheli a gépet, a másik két tárolóval nincs semmi gondom csak ezzel az egyel, a programok szerint minden rendben van és jól működik.. tudna nekem valaki segíteni? 😕
0
0
0
0
Nexuska avatar
Hejhó!

Egy régi külső vinyóm lett ideiglenesen csatolva az új minierőműhöz, és a cél előtt úgy néz ki, feladja. Aki ért hozzá, szakértse meg legyen szíves, full kuka-e, vagy menthető esetleg, illetve az egy hibás mappám menthető-e. 😆 Elég fontos cókmók pöffeszkedik rajta, a méretét jelzi, de üresnek, crc problémásnak mondja. A többi megy, igazából a rendszert leszámítva minden arról pörög. (játékok, programok)
Keddig kéne kibírnia, akkor veszem át az újat (az nyilván nem külső)
Meg azért nem lenne rossz ezt megmenteni.

https://www.kepfeltoltes.hu/150801/01-augusztus-2015_09-50_www.kepfeltoltes.hu_.pnghttps://www.kepfeltoltes.hu/150801/tosz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Yezi_ avatar
8 hónapja volt, hogy a HDS 15%-ot írt a kondícióra és 30 napos élettartamot becsült. Igazából egyedül a bootolási idő ennyire sok... A játékok is elég hamar betöltenek.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
deakzsolt2001

Szerintem szerezz be mihamarabb egy másik HDD-t.
Az említett HDD-t én max tárolásra ( nem tartós) használnám.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Sziasztok! Nekem a bootolási idő 2 perc... Ugye ez csak is a vinyó miatt lehet? A Windows nem rég volt újratelepítve. HDS szerint a Teljesítmény 100%, kondíció 18%.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
kobortomi97

Az teljesen jó értek.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Próbáld ki egy másik kábellal egy másik sata portban is
0
0
0
0
Demmer avatar
Bezártam mindent akkor is 1 mb/s 3 mb/s az írási sebessége.

Kábelmeghibásodás nem csinálhat ilyent?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Demmer

Ha egyszerre több progi fut akkor is érezhető a teljesítmény csökkenés.
Kapcsolj ki minden ( torrent ,origin, steam,) progit és mérd újra.
0
0
0
0
Demmer avatar
Bronson:56% volt tőredezve le formáztam az egészet most nem töredezett de akkor is ugyan olyan lassú még mindig.Mi a baja?

Biosban ahci módban működik.

Leteszteltem egy sebesség méréssel is nagyon kevés az írási sebessége.

[LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
nézd meg, nem töredezett nagyon?
0
0
0
0
Demmer avatar
Van egy kb 3-4hetes új winchesterem eddig minden jó volt mai nap lettem rá figyelmes másolás közben egyre jobban lassul le a sebessége ez mitől van?Eddig max sebességgel másolt most már nem!
Kép is itt van hogy jelenleg mennyivel másol.

[LINK]

Leformáztam minden akkor fenn áll a probléma.
Hddsentinel semmi hibát nem ír ki. 100-100%
Merevlemez neve Western Digital Caviar Blue 1TB SATA3 WD10EZEX
Mitől van ez?
0
0
0
0
Puklee avatar
Üdv! Egy javításért cserébe "örököltem" ismerősömtől egy seagate 160gb-os pata lemezt.. Mielőtt elhoztam tőle, Paragon Partiton manager-el próbáltuk ketté osztani, de sokáig tartott volna és kinyomtuk.. Nos haza hoztam a vinyót leformáztam ahogy kell, ketté osztottam, felment rá a rendszer elég gyorsan, és minden szuper volt. Napról napra viszont egyre lassabb a rendszer, már ha nagyobb munkája van a vinyónak (pl bezárom a böngészőt) percekig is kinlódik és közben megfagy a gép. Hd sentinel szerint kondíció és teljesítmény 100 %. Viszont a seek error rate így néz ki: Küszöb 30, érték 63, legrosszabb 60, az állapot jelző grafikonnál az érték már 259.135.951 nél tart, napról napra növekszik. Érdekes, hogy ha pl meg van nyitva a torrent, akkor folyamatosan villog a "vinyóled".. Kérdés, hogy mi lehet a baj? A rendszeremmel vagy driverekkel van gond, vagy a vinyóval ? Az előző tulaj szerint eddig nem volt gond vele. Viszont a valaha mért legmagasabb hőmérsékletnél 72 celsius fok van.. HA tud valaki segítsen, mert tanácstalan vagyok. Még valami: Program telepítésnél, másolásnál és kisebb merev lemez használatú játékoknál jól működik. Töredezettség mentes a merevlemez
0
0
0
0
no avatar
Az egyik vinyom 9% kondicója van de semmi hangja nincs meg nagyon melegszik 38-39C
van egy másik is az meg stabillan 100%-os kondiciója van de az 30C felé nem megy.
Pedig hds 11 bad sectora van
a hdd regenerátor pedig 0 jellez.
0
0
0
0
szilard1976 avatar
KIAN:Ha van USB3.0 driver az alaplapodhoz,és nincs telepítve akkor rakd fel.Egyik haveromnál én is így jártam az USB 3-as vinyóval,sőt ott föl sem ismerte,csak az USB 2.0-ás portban.Feltelepítettem a drivert utána stabilan ír-olvasott 70 Megával.Egy próbát megér.
0
0
0
0
no avatar
Formázást próbáltam már 10 perc után is csak forog a kurzor mellett a kis karika és semennyit nem halad előre.
Több forumon olvastam, hogy ki szokták szedni a dobozból és rákötik, mint a sima belő hddket, viszont ha kiszedem a borításból nincs semmi olyan csatlakozó rajta amivel rá tudnám kötni.
0
0
0
0
sudosu avatar
KIAN:
Lehet hogy egy töredezettségmentesítés nem ártana a külső HDD-den, persze a formázás a leghatékonyabb és leggyorsabb módszer az eredmény eléréséhez!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Nekem egy olyan problémám van, hogy a külső vinyóm (WD My Passport 500Gb Usb 3.0) valamiért nagyon lassú, mindegy melyik USB portra dugom 3.0 v 2.0. Gép felismeri rendesen HDD Sentinel 100% -nak írja és hátralevő élettartamnak is több mint 1000 napot ír.
Viszont olyan lassú, hogy elkezdek rá másolni akármit 5 percen keresztül csak a szükséges időt, sebességet számolja és nem is másol. Ha tulajdonságokat akarom megnézni az is kb 1 perc. Mi lehet a gond ?, (a sz.gép nem mert másik gépen is próbáltam)
Köszönöm előre is.
0
0
0
0
kvio1 avatar
Megnézem, de erről a vírusírtóról nem hallottam. Op. rendszert meg sztem felesleges váltanom,mert mindig is ugyanazt használtam, és nem volt vele gond. De az is lehet,h ez is segítene,sok reményt nem fűznék hozzá.
0
0
0
0
kvio1 avatar
Eset smart security van fent,2 hete vizsgáltam vele át a gépet,nem talált semmit. Malwarebytes Anti-Malware, ezzel is szoktam nézni,ez se talált semmit.
0
0
0
0
kvio1 avatar
Az is meg van már csinálva, h letiltottam egy jó pár dolgot,de így se gyorsabb. Korábban meg azok is automatikusan indultak,mégis gyorsabban töltött be.
0
0
0
0
kvio1 avatar
Használtam azt is, de sokat nem segített. Megnézem ha egy másik merevlemezt rakok be az is ilyen lassú lesz-e. Majd megcsinálom ezt is.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Töredezésmentesítés segíteni fog, persze ha valóban hibátlan a winyó.
Ashampoo Winoptimizer-t ajánlom, torrent oldalról szedj licencelt verziót. Free nem jó, abban le van tiltva ez az opció.
0
0
0
0
kvio1 avatar
Persze ezek megvannak,ez se segít. Az Op. rendszer kb. 2 hónapja lett felrakva.
0
0
0
0
kvio1 avatar
Sziasztok! Olyan problémám van a merevlemezemmel, h nagyon lassan bootol be. Több perc míg fel áll a rendszer. És erre gyanakszok,mivel nagyrészben a vinyótól függ milyen gyorsan tölt be. Megnéztem hd sentinellel nem olyan rég,de hibát nem írt az önteszt során se. Meg 100-100-at írt. Ez alapján nagy baja nincsen,csak nagyon lassú mégis. Több mint 4 éves a vinyó. Szerintetek mi lehet a probléma?
0
0
0
0
SMGAsusHUN avatar
Akkor lassan be kell újítanod egy másikat.
0
0
0
0
Zeroxx avatar
5x telepítettem újra és most se jó, valamikor még nem is hagy telepíteni
0
0
0
0
atemi105 avatar
próbáld újra a telepítést
0
0
0
0
Zeroxx avatar
disk boot failure insert system disk and press enter Ezt a hibát irja ki nekem mikor telepítem újra a gépet és újraindul a telepítés közben. Valami megoldás van?
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
carl18

WD Black vagy WD Scorpio Black ami kellene de SSD lenne a legjobb, a 2 GB ram nagyon karcsú és a vga is, a táp legyen az első amit cserélsz.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Az idővel meg meg akad dolog az memória elfogyás. Vagy a videókártya memória telik be és beakad vagy a ram. A gta 4 nek borzasztó sok memória kell 1gb lazán megkajál.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
HD tune-t engedd rája 😆
Nálam drop-ok vannak a hibás olvasófej miatt.
Na meg bitang lassú elérés.

Majd lesz cserélve.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Nézd meg HDD sentinel-el milyen állapotban van. De nem hiszem, hogy az a baja.
0
0
0
0
no avatar
Űdv srácok(Lányok) Bár ebből kevesebb van szerintem 😃
Na a lényeg hogy van egy 320 gb western digital green winyom és például gta 4 alatt van hogy néha meg akad a játék! Ezen a winyon van a játék meg a rendszer is ! A gép nem lehet kevés hisz high-on van 45-60 fps! Szóval szerintem a winyó nem elég gyors, idővel szeretnék egy SSD-t vagy egy nagyon HDD-t milyet ajánlotok persze jó árban legyen ! 😀
0
0
0
0
srii avatar
nekem is nagyon lassú, sajna a torrenteről letöltött filmeket sem tudja már fogadni ,gyorsabb a netem mint a winyom kapacitása, próbálkoztam mindennel én is e téren, folytonos ellenőrzés, csak féld rakom tele a winyot, külömbözö programokról meg nem is beszélve...mind hiába, sajna csak az segít ha van/lesz pénz ssd -re váltás.
0
0
0
0
Forje avatar
Megcsináltam, de sajnos ez se segített:S
0
0
0
0
sisko avatar
Ezt a "PIO" módos hibát én is tapasztaltam már,és se windowsból,se bios-ból nem tudtam visszaállítani,illetve hiába állítottam át,maradt pio módban.
Viszont csináltam egy eléggé eszement dolgot : az eszközkezelőben az adott ide csatorna illesztőprogramját töröltem.A gép újraindít,a windows felismerte az új hardvert és felrakta a drivert,majd ismét újraindít,és helyreállt a dolog,visszaállt DMA 6-ra.
Ha végképp nem áll helyre talán megéri megpróbálni,de CSAK saját felelősségre.Nekem laptopnál,win xp alatt szerencsére segített,mert más ötletem már nem volt.
0
0
0
0
Forje avatar
Mivel annyira lassú a vinyó hogy nem tudtam kivárni míg bekapcsol ezért a másik vincseszterről eszközkezelőben megnéztem ezt a PIO módos izét nos ezt találtam https://kepfeltoltes.hu/view/130929/429421128n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
a képen látható vezérlők közül a 2. elsődleges ide csatornánál van ez. A 0-s eszköz a 80 gigás samsung vinyó és az 1-es eszköz pedig az 500 gigás ahol írja is a PIO módot csakhogy nem tudom átállítani. Biosban megnéztem csak az ide-s 80 gigás vinyónál van ez a lehetőség hogy beállíthassam
a wd vinyónál nincs ilyen, nem tudom ez mért van.
0
0
0
0
kung avatar
Forje: talán valamelyik megoldás segít, ha még nem próbáltad.

Előfordulhat, hogy PIO módba kapcsolt a merevlemez, ezt át tudod állítani alaplap BIOS-ában UDMA-ra (lehető legnagyobbra), illetve az Eszközkezelőben is akár (ott csak engedélyezzük, hogy a BIOS vezérelje a sebességet).
Rossz kábel mellett is belassulhat (kábel csere).
Telepítsd fel a legfrissebb alaplapi drivereket!
Keress olyan programokat, amelyek lezabálhatják a merevlemez teljesítményét, pl.: Indexelés. Kapcsold ki őket!
Futtass lemezellenőrző programot, mondjuk a HD Sentinel-t!
Rakd át egy másik számítógépbe. Ha ott se jó, akkor szerintem csere.

[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
krutka avatar
szerintem nem a táp hanem az alaplap a ludas, de ha bemennél egy számítógépes boltba egyből válaszolnának 😃
0
0
0
0
Forje avatar
Sziasztok! Nekem olyan problémám lenne, hogy a vinyóm(egy 2 éves 500gb-os sata3) olyan szinten lassú hogy semmit nem lehet rajta csinálni és újrakell indítani, de persze újra indítás után is folytatja ezt, tehát használhatatlan. Próbáltam már töredezettségmentesítést, teljes géptisztítást, vagy 5x újra lett telepítve(újratelepítés után 1 nappal megint szar lett.) tehát szinte mindent. Olyat is csinált hogy elindítottam bejött pár lehetőség: Windows hibakeresés, és a nomral indítás, rámegyek a normál indításra és a windows logonál lefagy, ha pedig hibát keresek soha nem fejezi be. Most egy 7 éves 80gb-os samsung ide vinyó van berakva ennél is volt olyan hogy gondolt egyet és teljesen belassúlt és újrakellett indítani, ezt eddig 2x csinálta tegnap. Épp ezért lehet hogy esetleg a tápom a hibás?( egy LC Power LC420H-12 420W.) A tápos kérdés érdekelne jobban mert ha az a hibás én meg vennék egy új vinyót akkor azt is tönkretenné. Esetleg a satás vinyót meglehet még valahogy csinálni?

Légyszi minél gyorsabban szeretnék választ kapni nagyon fontos lenne!
0
0
0
0
krutka avatar
az 100% hogy meghalt ha kattog 😞 de van program amivel az adatokat lelehet szedni nézz utána! 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció