Hangrendszerek

Szerző: niteforce, 2011. March 26., téma
Fórum » Periféria
Sziaszok, azt gondoltam legyen mar egy tema, ahol a hangrendszerekkel, hangszorokkal, erositokkel, hangkartyakkal kapcsolatos dolgokat lehetne megbeszelni
Hozzászólások: 334
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Sziasztok! Nemrég vettem egy AOC C24G1 monitort, amire DP-al van kapcsolva a gépem, és HDMI-vel a beltéri egység(Digi). A monitorra van kötve egy hangfal, ami csak a géppel működik. Tehát ha a gépen videót nézek tökéletesen működik a hangfal, de ha átváltok a HDMI bemenetre, akkor nincsen hang. Ez azért nagy probléma mert a monitornak nincsen beépített hangszórója, így semmi hang nincsen ha tévézni szeretnék. Előre is köszönöm!
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
Sziasztok!

Hát ha most ebben is tudtok segíteni. Vásárolnék egy Creative Stage 2.1 soundbart, kifejetetten monitorhoz használnám. Mindenképpen digitálisan szeretném összekötni, amire az elméleti lehetőség meg is lenne, de gyakorlati problémákba ütközöm. Összepárosodhatnának Bluetoothal, de ahogy olvasom, Bluetoothal párosodott hangszóró+játék az nem a legjobb kombó, csúszni fog a hang a képhez képest. Optikai kimenet nincs a gépemen, próbálok beszerezni alaplapi optikai kivezetést, de nem biztos, hogy sikerül. Van a soundbaron un. HDMI ARC csatlakozó. Összeköthetném ezzel a következő módokon, és akkor jönnek a kérdések:

1.) USB type-C audio kimenet a hangkártyán, ilyen kábellel. Működni fog-e?

https://kabelvilag.hu/Trusty-USB-C-HDMI-kabel-4K-30HZ-1-8m-KS-014

2.) VGA HDMI kimenetét összekötöm soundbar HDMI ARC kimenetével, engedélyezem a VGA-n a hangot. Működni fog-?

3.) Alaplapi HDMI kimenetre kötöm, másik vége soundbar? Működni fog-e?

Nagyon köszönök minden választ!!!
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Sziasztok!
Kinéztem még a Corsair Virtuoso RGB Gunmetal SE Wireless -t is. A honlapja szerint a fejhallgató több darabja is alumíniumból készült, amiben én nem vagyok olyan biztos, hogy igaz. Például a lentebbi képen lévő részt. Nem szoktam dobálni a füleseim, de egy ilyen drága dolognál azért jó ha nem törik egykönnyen. Tudnátok olyan helyet mondani ahol személyesen is meg lehet nézni illetve venni a fülest?

https://www.kitguru.net/wp-content/uploads/2019/09/147A0217.jpg
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@Gyrger72: Nem hiszem, hogy találni olyan helyet, ahol ki lehet próbálni. Egyszerűbb, ha megveszed és kipróbálod, ha nem tetszik vissza viszed.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@LordSzalko: Idő közben találtam az alábbi fejhallgatót ami szintén jónak tűnik.
Beyerdynamic CUSTOM ONE PRO Plus

Szerintetek melyik a legjobb a három eddigi közül amiket néztem?
ASUS, Corsair, Beyerdynamic.
0
0
0
0
no avatar
@Gyrger72: Corsair fejpántja kényelmetlen már egy óra használat után, nem mondanám kényelmesnek. Beyer-t nem ismerem, de annyira nem írnak rosszakat róla.

ASUS-t használom mint már írtam közel 1 éve, van akiknek a "D" fülpárna forma nem kényelmes. Ár meg kinek mi. Jól szigetel, remekül szól.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Gyrger72: Én asust vennék helyedben. Nekem is asus van igaz nem ez a verzió, de eddig semmi baja nem volt (3 éve használom) és még mindig tökéletesen működik. Szóval anyagra elég strapabíró, volt hogy párszor leesett meg hasonlók de semmi 😀
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Sziasztok!
Az ASUS ROG Delta fejhallgatóval szemezek már jó ideje, hogy megvegyem vagy sem, mivel elég drága. Kipróbálni sajnos nincs lehetőségem. Ami miatt ez tetszett meg az a type-c csatlakozó és a Hi-fi ESS 9218 Quad DAC.
Zene hallgatásra is biztos jó lehet, gondolom ha már oda van írva, hogy Hi-Res Audio. Vagy ez valami beetetés lenne?
[LINK]
0
0
0
0
💬 3
Warlordcommander avatar
@Gyrger72: Jó kis headset, nekem is asusom van nem tudok rosszat mondani róla, bár az ilyen gaming fülesek nem az igaziak zenehallgatásra, hiába szólnak jól.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Warlordcommander: Ha gépen megy a zenehallgatás akkor kell jó hangkártya+driver és a zene minősége is számít. Amit én használok az tökéletesen adja vissza mind a filmek, mind a játékok és mind a zenék hangminőségét. Zenét meg ha iPod-ról hallgatok a fejhallgatómmal akkor sincs semmi gond.
0
0
0
0
no avatar
@Gyrger72: Attól függ mire vennéd főként. Játékra bőven megéri mert kényelmes hosszútávú használat mellett is és az anyaghasználata is korrekt, a D kialakítású fülpárnák viszont nem mindenkinek kedveznek, hangzás egyébként részletes. Zenehallgatáshoz lényegesen jobbnak tartom mint sok más hasonló árazású gaming headset-et, de ha főként zenehallgatáshoz vennél fülest akkor ahhoz vannak jobb alternatívák olcsóbban is akár, persze azok nyilván gaming terén gyengébbek, ezt neked kell eldönteni mi a fontosabb, illetve melyik tartományt preferálod elsősorban.

Én abszolút nem bántam meg a vásárt, 45 ezerért vettem átszámolva Prágában lassan egy éve, EQ-val kicsit személyre szabtam, hibátlanul üzemel és remekül szól.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Helló skacok. Vettem egy Creative sound blaster H5 TE fülest. És az a gondom vele,hogy DC-n alig hallanak,hiába húzzák rám fullon a hangerőt. Már a hangkártya driverjében dobtam +10 db-t a mikrofonra de úgy is a számba kell raknom a mikrofont. Manapság voice rp gta-zok és néha ott is "kiabálnom" kell,hogy halljanak. Lehet az a baj,hogy a gépház elejében lévő kimenetekbe dugtam,és nem a lapba a csatlakozókat?
0
0
0
0
💬 2
Bronson avatar
@Viktorinho: Hát próbáld meg hátra dugni...... 😊
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@Bronson: Az a baj ha előről kihúzom akkor elkezd torzítani a hangfal. És nem tudom miért csinálja. Mikor összeraktam a gépet elsőnek akkor semmi baja nem volt. Azóta 1x szedtem szét amikor a gépházat festettem,és azóta csinálja ezt.
0
0
0
0
Killer980210 avatar
Sziasztok. Én egy problémával szeretnék hozzátok fordulni, hátha ti tudtok rá valami megoldást.
Miért van az, hogy mig régebben normálisan tudtam hallgatni a zenét fejhallgatóval (Steelseries Siberia V2) mindegy mire állitottam a hangot nem torzitott, de most egy ideje már van egy bizonyos hangszin ahonnantól torzit. Ez csak gépen van, mert ha PL: rádugom erősitőre vagy telefonra és ott hallgatok zenét, ott nincs semmi baja. A hangkártya Driver-t frissitettem de igy sem jó. Integrált hangkártya (Gigabyte B450 Aorus M) alaplap. Előre is köszönöm ha valaki tud valami megoldást rá.
0
0
0
0
💬 7
Bronson avatar
@Killer980210: Lehet valami beállítás be van kapcsolva, ami ezt okozza... próbálj meg a hangkártya programjában valamit állítani
0
0
0
0
Killer980210 avatar
@Bronson: Már próbáltam azt is. Mellesleg ha nem birná a füles alapból lekorlátozza a hangszintet, szóval nem tudom mibaja lehet. :/
0
0
0
0
Bronson avatar
@Killer980210: Az előlapi kimeneten is ezt csinálja?
0
0
0
0
Killer980210 avatar
@Bronson: Igen. Igazából egyszerre lett elől is meg hátul is.
0
0
0
0
Bronson avatar
@Killer980210: Lehet akkor az alaplap hibás. Más füles is ezt csinálja?
0
0
0
0
Killer980210 avatar
@Bronson: Még nem néztem. Erről majd adok bővebb információt reggel.
0
0
0
0
Killer980210 avatar
@Bronson: Bocsi, teljesen kiment a fejemből. Most megnéztem egy másik, USB-s fülessel azzal nem csinálja (Hama uRage SoundZ Evo).
0
0
0
0
wiza avatar
Hali
szeretnék segítséget kérni hangrendszert szeretnék a gépemhez nézegettem párat ,de nem tudok dönteni. Nem vagyok a témában otthon meg annyira nem is vonz ,hogy most beleássam magam a témába.
5.1 esetleg soundbart vegyek nem tudom milyen szempontokat kell nézni KHz több a jobb vagy a kevesebb? Játék és filmnézés az elsődleges szempont. Kell vennem hangkártyát?
Eddig ezt találtam legyen ez a kiindulópont --------Logitech Z906 5.1
Köszi..
0
0
0
0
💬 10
bybeni avatar
@wiza: Hangkártyát nem kell venned, az alaplapodról közvetlenül csatlakoztatható akár Jack-RCA kábellel akár optikai kábellel! Nagyon részletes specifikációt nem találtam így hirtelen de amúgy én is ezt venném ha kellene az 5.1! Nem fogsz rosszul járni vele! Amit nagyon tudnék ajánlani az Edifier S730D, igaz hogy nem 5.1 de minőségben jobb a Logitechnél
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@wiza: Mint előttem írták hangkártya nem szükséges, mivel az alaplapod nem fapados így elég jó az alaplapi hangvezérlő is. Viszont utánanéztem az említett példánynak, és adatai alapján jónak tűnik, de én csak akkor adnék érte annyit ha valódi fadobozos, s nem műanyag. Azért írom mert általában a fa kivitelűek sokkal szebben és tisztábban szólnak. Nekem egy jó ideje van egy Orion HT550 a géphez, ami fa dobozos. Kb 10 éve van meg, de azóta sem bánom megvételét. Csak 30W a mélynyomó ami a földön van asz asztal alatt, de ha odacsavarok a basszusnak az asztala tetején beremeg a nyomtató és minden más ami rajta van. (Pedig a nyomtató nem sima hanem multifunkciós lézer, a másik meg színes lézer.)
0
0
0
0
Bronson avatar
@reszler112233: Az anyag nem minden... nyilván jobb a fa dobozos, de ebben az esetben nem árt a logitechnél hogy műanyag... nekem is még megvan az x-530-as szett amin csak a mélynomó fa és nem szól rosszul, volt pár hangszóróm ami fa volt és sokkal rosszabbul szólt... alapból amin van THX plecsni, azzal nagyon rosszul nem járhatsz...
0
0
0
0
xsebix avatar
@wiza: Nem tudom milyen az a Logitech, de nekem egy Logitech x540 van majdnem már 10 éve még 20k--ért vettem anno.. nagyon szépen szól és hangosan pedig nem egy nagy darab, úristen mennyi házi & tanyabulit megélt .. 😆 Ha hozza azt a színvonalat, bár elvileg jobb is akkor tuti jó lesz... 😉
0
0
0
0
antal565s avatar
@wiza: Én a helyedben ennyiért inkább használtan néznék valami rendes hangrendszert(csak ha igazán számít a hangzás). Általában ezeket a "mélynyomós" kis logitech szetteket oda-vissza alázza egy rendes 2.0-ás rendszer is. Hangrendszernél mondhatni van pár dolog amit figyelni kell, de a legjobb ha vásárlás előtt meghallgatod. Nagyjából 40-50-ből erősítővel együtt ki lehet jönni és az már alázza ezeket a kis logitech cuccokat. 80-90 körül már wharfedale házimozi szett is kijön talán ami már igazán élvezhető. Annyi hogy ezek nem ilyen kis vackok hanem van méretük is. Illetve a teljesítmény ne tévesszen meg és ha hangerőről van szó ott az érzékenység is közre játszik. Ennek a Z906-nak is az ÖSSZ teljesítménye 500W. Ha meg annyira nem fontos a hang ne ölj egy ilyen kis vacakba 90 ezret, mert annyival nem lesz jobb mint az olcsóbb kis logitech cuccok.
0
0
0
0
Puffin avatar
@antal565s: Nem szólnak ám rosszul ezek a "kis vackok". Egy Logitech Z337-esem van és teljesen meg vagyok vele elégedve.
0
0
0
0
antal565s avatar
@Puffin: Persze. Csak annyi a kérdés, hogy mi az igény. Viszont amit te mondasz az még jó árban is van ilyen tudásért. Annyi hogy az ember egyszer hall egy jobb rendszert utána azt jobban kívánja a füle. Aztán ha már 1 árban van, csak használtan akkor inkább a jobbat éri meg megvenni. Aztán elég könnyen észre lehet venni egy használt hangcuccon, hogy jó-e vagy nem. Vagy jól szól vagy nem.
0
0
0
0
cseszka avatar
@wiza: Nekem z680 van,régebbi modell,a z906 váltotta.Nagyon szép a hangja,a mélynyomó erös,intenziv.A basszus szinte majdnem hogy minimumra van véve,mert olyan erös,hogy a surround és a front hangszórókat elnyomja.Egyébként kell neki elég nagy szoba hogy kiszólhassa magát.Ha találsz még,ill nem félsz a használttól,ajánlom a z5500-at.
0
0
0
0
wiza avatar
@cseszka: Még jó hogy vártam látod ez Pl.: z5500 tetszik kösz
0
0
0
0
cseszka avatar
@wiza: Az brutált szól.Van benne kakaó,meg a mélyládában a 25cm basszus még szebb hangot ad.Ha tehetném,én is vennék egyet...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok ! Az lenne a kérdésem hogy milyen hangkártyát vegyek ( alaplapin kívül) ami mondjuk Pro Tools és Fl Studio használathoz jó lenne ? Árban max egy 10-esre gondoltam.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok ! Egy olyan problémám lenne hogy vettem ma egy Trust 2.1 hangfalat ( az előző is ilyen volt és sokáig jo volt) Bedugtam mindent a megfelelő helyre, gép benyom ahogy bekapcsolom a hangfalat egy ilyen alapsistergés van olyan mintha ilyen tücsökciriplés lennne, nem tudom hogy mondjam, szóval értitek. Ha rendes hangerőn szól akkor azért nem zavaró de pl. zeneszerkesztésnél a midivel lenyomok egy billetnyűt és utána még hallom ezt a fura hangot. Nincs ötletek hogy mi okozza ?
0
0
0
0
💬 1
Bronson avatar
@james007: az hogy trust és nem valami normális hangrendszer (bocs) 😊 szerintem lehet gyári hibás, vagy csak nagyon érzékeny a földelésre, nekem volt egyszer egy Altec Lansing hangszóróm ami ha nem volt aktív a gép, ilyen hasonló hangokat hallatott... ha zenét szerkesztel, akkor meg főleg kéne valami jobb hangcucc...
0
0
0
0
lived avatar
Sziasztok!

Gondom van a hangeszközzel a gépemen.
Haverommal akartam beszélni, de nem megy a mikrofon. Pár napja nem használtam, de nem is nyúltam semmihez.
Most hogy megpróbáltam egyszerűen nem hallanak. Megnéztem a tesztet, ott se mozdul ki a csúszka.
Lecseréltem a mikrofont, előre, hátra bedugtam, de semmi. Újra rakam a drivert, semmi.
Benyomtam a mikrfonnál az eszköz figyelését és olyankor visszahallom magam, tehát működnie kell a mikrofonnak és a hangkártyának is.
Már mindent megpróbáltam amit csak tudtam.
Van valakinek valami ötlete mitől gajdúlt meg?

Köszönöm előre is!
0
0
0
0
troger avatar
Sziasztok!

Valakinek van tapasztalata Genius sw-hf5.1 6000-ről?
Ma érkezett meg meló előtt épp hogy volt időm beüzemelni és első hallomásra nagy csalódás volt, alap hangerőn amikor bekapcsolja az ember 45-öt mutat 63 a max igaz nem tekertem feljebb az alapnál mivel bejáratós de egy 63ig skálázott cuccon a 45-nek szerintem igen durván kellene szólnia, erre a gépen is a főhangerőt 50ről 100ra kellet tolnom + vlc-be is 200% ig hogy haljam rendesen a klippet amivel teszteltem. A kis gagyi SAL 20active-om ilyen beállítások mellet negyed hangerőn (poti 1/4ig tekerve) leszakítja a fejemet.... MIG EZ AZ 50EZER FORINTOS 5.1 aminek 2x akkora a névleges teljesítménye 3/4 hangerön épp hogy halható!!!!
szerintetek gyári hibás lehet vagy küldjem fel 45 fölé és nézzem meg mit bir? ha bekapcsoláskor a 45 az alap akkor inkább 63 helyet kb 20as a skálája vagy mi?
0
0
0
0
💬 4
Moon_Breaker avatar
@troger: Genius... 😊

SAL 20 ACTIVE -nak az RMS teljesítménye 160 W, ami a tényleges érték, a géniusznak meg 200 W , úgy hogy azért nem kétszerese de hangosabbnak kéne lennie.

Valamit állítgasss a hangkártyád szoftverében.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@troger: Szerintem is beállítási gond lesz.
Nekem egy régi Orion HT550 van. Az is alapból 45-ön kapcsol be, és 79-ig megy, de nálam 60 fölött még nem járt soha. Már 20-30 közt is szépen szól. A basszust ugye lehet külön is állítani, de alapból ha csak simán emelem a hangerőt akkor a basszus annyi mint az alap hangerő amit ír. Egyszer tettem 60-ra de ott már az asztalon beremegett a nyomtató, pedig nem sima nyomtató hanem multifunkciós gép aminek azért súlya is van. Pedig a mélynyomó csak 30W. Nálam ha felteszem 30 vagy a fölé akkor a szobában max kiabálva lehet beszélgetni.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@troger: Gondolom most megtanultad, miért nem veszünk géniusz szarságot 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@hashimoto: Receiver az jó a gép mellé hangcuccnak. Nem veszik el a közép és magas (nem úgy, mint ezeknél a drága tucat x.1 megabass editionokból)

A Philips 6691 az egyik favoritom, a másik természetesen a Videoton RA 6380 S Spoiler!
aka Kleopátra 😊
0
0
0
0
Danikika94 avatar
Sziasztok!
Ha már úgy is hangrendszerről van szó akkor ha van valaki aki fel akarja tuningolni a hangrendszerét akkor ezt tudom neki ajánlani 😀
[LINK]
0
0
0
0
💬 2
xheynor avatar
@Danikika94: jó cuccok a Yamaha-k nekem sw012 van, nagyon szépen szól, meg vagyok vele elégedve.
0
0
0
0
Danikika94 avatar
@xheynor: Én is nagyon szeretem őket. Csak furcsa hogy hiába hirdetem egyszerűen nem jön érdeklődés pedig nem azért adom el mert olyan kedvem van hanem azért mert nagyobbra váltottam és nem jó porfogónak végeznie 😀 Inkább használja ismét valaki és szeresse úgy ahogy én is 😀
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 5
hashimoto avatar
@Moon_Breaker: A SAL cuccok elég gyenguszok. 😃
0
0
0
0
cszolee79 avatar
@Moon_Breaker: Vaterán, Jófogáson 10-20e között már egész jó HiFi hangfalakat kapsz fadobozzal.
Nem érdemes ilyen szarokkal bohóckodni.
20e-ért meg brutáljó 2.0 HiFi erősítőket (Onkyo, Technics, stb stb).

Egy jó 2.0 rendszer mellé nem kell semmi. Sem mélyláda, sem center sem semmi kamuhülyeség.

Plö itt van egy. Ez 20 ezerért kb *** bárminek amit boltban 100e alatt meg tudsz venni.
https://www.jofogas.hu/somogy/Elado_jo_aron_Jamo_AV15_Hangfal_parba___Videoton_erosito_RA_6363S_66670761.htm
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@cszolee79: Köszi a hozzászólásokat srácok, de igazából a kérdésemre kellene válasz. 😃
0
0
0
0
cszolee79 avatar
@Moon_Breaker: Szerintem a kérdésedre itt a Gépigényen soha nem fogsz választ kapni 😀
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Moon_Breaker: SAL-nak mindegy, mivel amellett, hogy sehogy sem fog szépen, minőségin szólni, nagyon gyorsan el is tudod küldeni őket.
Helyettük inkább ajánlanám figyelmedbe a Hertz, Gladen, Visaton, vagy MCN hangszórókat, nem sokkal magasabb áron, de sokkal magasabb minőségben, főleg, ha mély/mélyközépről van szó. Nem egy JL vagy Rockford minőség, de némelyik súrolja alulról.
Hangváltóból pedig inkább a Monacor-t ajánlanám.
És így ezeknek mehet a párhuzamos.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Meg, az Onkyo cuccok amúgy is jók. Volt hangfalam belőle, remekül szólt. 😃
0
0
0
0
bassus16 avatar
Na megfogadtam a tanácsodat és beszereztem egy Onkyo tx nr 801-et. Gyönyörű hangzása van online rádiós (bár ezt még nem igen próbálgattam) és még a jelenlegi kis genius 5.1-et is szépen meghajtja. Majd jövőhónapba jön valami kis 5.0 lehet Jamo. Majd meglátjuk. 😀
Utólag is köszönöm a tanácsodat.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Bassus16: Én az Onkyo-t ajánlanám a három közül a teljesítménye és a dinamikája is annak a leg nagyobb a három közül nekem a nagy tesója van egy Onkyo TX-NR 646 nagyon ütős cucc. Csak ajánlani tudom.😀
0
0
0
0
bassus16 avatar
Üdv.
Kérnék egy kis segítséget. Hétvégén veszek egy erősítőt viszont van 3 ami nagyon megtetszett. Ti melyiket ajánlanátok és miért?
Harman Kardon avr 135 : https://www.cnet.com/products/harman-kardon-avr-135/specs/
Onkyo TX-SR606 házimozi erősítő 7.1 7x140W 5xhdmi : https://www.cnet.com/products/onkyo-tx-sr606/specs/
Denon AVR 1908 HDMI : https://www.cnet.com/products/denon-avr-1908/specs/
0
0
0
0
Hunork avatar
Basszus, ez jól sikerült! Gratula! 😉
0
0
0
0
Joker avatar
Igen ott volt.Köszönöm a segítséget😀
A ledcsík miatt kellett szétszednem.Íme az eredmény.😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
A rács nem jön le? Elvileg csak bele van szorítva, és az alatt vannak a csavarok a hangszórónak.
0
0
0
0
Joker avatar
Sziasztok.Valaki tudna segíteni hogy kell ezt a mélynyomót szétszedni.Azt megköszönném😀
https://kepfeltoltes.hu/161112/DSC_0009_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/161112/DSC_0008_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Sziasztok!

A kábel miatt lehet, hogy mindig változik a mély erőssége? A beállítások ugyan azok, de azt vettem észre, hogy egyik nap sokkal erőteljesebben szól a mély ugyan annál a zenénél, akár alacsonyabb hangerősségel mint a másik nap.
0
0
0
0
Dooma avatar
Sziasztok. Valami gebasz lehet a hang akármimmel. Gondol egyet a gép és halkít zene közben. Nem érzékeli a mikrofont( ts3-on nem tudok beszélni, se tesztelni) . Fogalmam nincs mi lehet a gubanc. Valaki valami ötlet ?
0
0
0
0
Spazzz avatar
Sziasztok !
Mi ez a dolog a 7.1 meg usb fulesek ? Kineztem magamnak a A4tech G500 fulest es latom,hogy 7.1 erre meg na aztan es most nem tudom,hogy mihez kezdjek 😆 a hangkartya befolyasolja, mert fogalmam sincs,hogy milyen hangkartya van a gepbe.
0
0
0
0
PhantomVII avatar
Danys
Nálam ilyen a mic boost,ha erre gondolsz
https://www.kepfeltoltes.hu/150728/6219250871_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Danys avatar
tgabika969
Kapcsold be az erősítést a mikrofonnak. míg nem kapja meg az 5V -ot addig nem fog szólni a miki.
Elvileg a keverőnél megtalálod (én nem találtam mert magától felismeri)
De emlékszem régen még manuális volt ez az opció
Az őskorban meg jumperrel 😃
0
0
0
0
PhantomVII avatar
Van egy HyperX Cloud headset-em, és a haverok panaszkodnak,hogy halk a mikrofonom. (30 dB van rajta)+ még haverok ts-en is húznak rajtam. Előfordulhat,hogy az alaplapi integrált húzza le a hang erősségét? MSI Z77A-G43 alaplap azon pedig Realtek® ALC892 integrált kártya
0
0
0
0
no avatar
Rendben,nekem már működik is játék alatt az 5.1. Fogalmam sincsen mi volt vele,mivel azóta nem állítottam rajta semmit. Szerintem az volt a gond,hogy a programmal is szórakoztam,meg a játékban is a hang beállítással,és nem indítottam újra a gépet,és nem fogadta el.most már tökéletesen szól.És meg kell hagyni,azért lehet szépen érezni a különbséget a beépített hangkártya és-e között 😀
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Vezérlőpult ---->Hardver és hang ---->Hang , ott be tudod állítani mi legyen az alapértelmezett eszköz.
Elvileg ott a tulajdonságoknál ki lehet választani hogy 5.1 , 2,1 2.0 stb , nálam így van legalábbis.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Hétvégén valamikor meg próbálom más lejétszóval is 😀 annyira nem zavar mert úgy is ritkán nézek filmet. Meg hát fülesen játszom. 😀
0
0
0
0
no avatar
lesz egy kicsi időm,dobok fel képet a beállításrol
0
0
0
0
Bronson avatar
nincs tippem már tényleg... nálam semmi gond, remegnek az ablakok ha valami robbanás van filmekben... próbálj másik lejátszót esetleg...
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Bronson : nem kell kapcsolót le tudok nyomni. 😀 nekem az a bajom hogy mélyhangok nincsenek film alatt 5.1 re álítva mindent... és nem tom mért van.. kmplayerel nézem az 5.1 es filmet
0
0
0
0
Bronson avatar
benjaminhun ? használj olyan lejátszót ami támogatja az 5.1-et (amip, foobar...)

htcevo3d: a xonar audio centerben hogy van beállítva? nincs valami bekapcsolva, aminek nem kéne?
0
0
0
0
no avatar
játékban be van állítva.külön nem lehet beállítani a játékban,hogy xonar legyen az alapértelmezett.és hát stereo-ban szól.ha zenét hallgatok,nekem szól mind az összes hangszóró,vagyis szól a magas is meg a mélynyomó is.persze,nekem is 5.1-re van állitva a hangszóró.hallgatok zenét,szépen szól mind az összes hangszóró,utánna bekapcsolom a játékot,és ennyi.már csak stereo-ban megy.elvileg átállítottam a játékban is,bár eddig az alaplapi hangkártyát használtam,soha nem állítottam 1 játékba sem be semmit,és eddig mindegyik 5.1-ben szólt.ezért nem értem,mi ennek az oka,hogy most ezzel nem akar menni ahogy kellene
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
htcevo3d: Mindenhol 5.1be van állítva? hangkártya 5.1ben van . játékban át van állítva 5.1re
Hangcucc helyesen van be kötve.. illetve az én hangcuccomon van kapcsolo is 5.1 - 2.1 közt van a tiéden is akkor azt is rakd 5.1be (Zenék meg nem szólnak 5.1-en csak szólok! Ilyenkor nálam a hangcuccot át váltom 2.1be mert különben nem szólna a mélynyomó és csak a magas jönne át!)
0
0
0
0
Bronson avatar
a játékban beállítottad hogy a xonar legyen az alapértelmezett eszköz?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Nekem lenne egy olyan kérdésem,hogy vettem 1 asus xonar dg hangkártyát,és az lenne vele a problémám,hogy valamiért a játékok nem akarnak 5.1-ben szólni.Elötte az alaplapi hangkártyával szépen mentek.Valamit be kellene állítanom?Ja amúgy a filmeknél és a zenéknél is szól mind a 6hangszóró.Ezért nem értem,hogy akkor játékban miért nem szól.Valakinek valami ötlete?
0
0
0
0
Zollie avatar
Nem fogalmaztam meg rendesen a kérdést, szóval csakis magamat okolhatom. 😃
Az világos, hogy fizikai korlátja nincs a dolognak... 😆
Köszi srácok 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
gondoltam az a része világos hogy belemegy... 😆
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Lehet azt csak nem fog működni 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
aux-ba nem lehet mikrofont csatlakoztatni...
0
0
0
0
Zollie avatar
Szia!
Ezért a pénzért én inkább ezeket közül választanék.
ASUS: http://www.aqua.hu/asus-cerberus-gamer-headset-ajandek-headset-tarto-269187.html
Steelseries: http://www.aqua.hu/steelseries-siberia-raw-prism-usb-gaming-headset-feher-61410-307029.html
Ha jól tudom a Trust nem éppen a legjobb cucc a piacon, de javítson ki valaki ha tévedek.

Lenne egy nagyon amatőr kérdésem, neten nem találtam rá választ.
AUX bemenetbe csatlakoztathatok mikrofont? (ha jól tudom nem)
0
0
0
0
MrPerfecto avatar
Hello!
Csak ezt a témát találtam a hanggal kapcsolatos dolgokkal, szóval itt kérdezem meg. Mit gondoltok erről a fülesről? http://mikrofonos-fejhallgato.arukereso.hu/trust/gxt-340-7-1-19116-p204352153/
0
0
0
0
Bronson avatar
nincs mit, nem egy nagy nevű cég, de korrekt ár/érték arányuk van! 😉
0
0
0
0
Zollie avatar
Én is a Thonet & Vander Ratsel-el szemeztem épp, egy webshopon. Korrekt tudásúnak tűnik és nem utolsó sorban jól is néz ki. Csak a márkát nem ismertem, de a válaszod megerősített a döntésben! 😉
Ismét köszönöm Bronson!
0
0
0
0
Bronson avatar
ha főleg játékra lesz, akkor én a 2.1 szetteket ajánlom! itt van pár opció:

GENIUS SW-G 2.1 3000 - 24k
LOGITECH Speaker System Z523 Fekete - 17 k
MICROLAB FC 330 - 21k
THONET-VANDER Ratsel -30k

ez utóbbit ajánlom leginkább.
0
0
0
0
Zollie avatar
Köszönöm Bronson a segítséget! Hosszas bonyodalom után sikerült megoldani! 😀
Lenne még egy olyan kérdésem, hogy szerintetek 30-35ezer körül, milyen hangrendszert érdemes venni? Melyik márka a megbízható/minőségi? Fontos nekem a mély hangzás. 5.1-re nincs szükségem, nem tudom úgy elhelyezni, hogy jó legyen, viszont azt nem tudom, hogy ennyi pénzből milyet érdemes venni (2.0 vagy 2.1)? FŐLEG játékra kéne, de zenehallgatásra is sokat használnám. Filmet nem szoktam gépen nézni. Bocsi a sok rizsáért, csak próbálom leszűkíteni a kört.
0
0
0
0
Bronson avatar
a realtek menüjében keresd ki, már nem emlékszem pontosan hol van...
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció